Ik help je om helderheid krijgen over wie jij bent en welk leven écht bij je past.
Ik help je om helderheid krijgen over wie jij bent en welk leven écht bij je past.
Cart 0

JANKEND OP DE WC NA ELKE VAKANTIE

Als ik klaar was met studeren, dan zou de wereld van mij zijn. Ik had de wildste plannen. Een wereldreis maken met mijn beste vriendin, duikles geven in het buitenland of als stewardess de wereld overvliegen. Het kon me niet wild genoeg zijn. 

 

Na het laatste jaar van mijn HBO studie hotelmanagement waar ik stage liep op Aruba, liep het compleet anders. Toen ik terug kwam was mijn geld op, moest mijn scriptie nog geschreven worden en zat ik bij mijn ouders thuis waar ik niet wilde zijn. 

 

Eerst maar eens die scriptie af, dan kon ik solliciteren en uit huis. Dat deed ik en ik vond een goede baan in Amsterdam. Wat ik netto over hield aan het einde van de maand was niks, en ik woonde in een klein hokje. 

 

Op naar de volgende baan, want deze was het niet helemaal, ik probeerde een baan te vinden als stewardess want dat leek me nog steeds gaaf, maar de inschrijvingen waren net gesloten. “Wil je niet bij ons werken?” vroeg het recruitmentbureau. “Mensen met jouw achtergrond kunnen goed geld verdienen en zijn goed in dit werk.” Na enige twijfel besloot ik het te doen, het was leuk genoeg en een verstandige keuze. 

 

Ik bleek er inderdaad goed in, en ik maakte promoties en verdiende goed geld. Mijn dromen zakten een beetje weg maar na een paar jaar begon ik weer onrustig te worden. Ik ging met tegenzin naar het werk, kreeg paniekaanvallen en zat jankend op de wc na elke vakantie omdat ik mezelf weer in het gareel moest krijgen om mijn rol als zakenvrouw te kunnen spelen. 

 

Zo ging het 10 jaar door, met leuke reisjes tussendoor, nog een jaar studeren in Barcelona en een half jaar werken in Londen. Maar toen mijn team vanuit Londen weer terug moest naar Amsterdam, begon het weer, het gevoel dat mijn leven niet klopte. Ik wilde helemaal niet terug, maar ging wel want die baan was belangrijk en ik wilde niet weer wisselen. Ik vocht zelfs een ontslagronde aan (ze dachten dat ik het niet ging redden en zagen dat ik niet gelukkig was) en won. Daarna maakte ik een come back en werd een van de wereldwijde “top billers” in de 2 jaren daarna en was bijna mijn dromen vergeten, want het was ook een heel fijn gevoel om op zo’n high te leven. 

 

En toen ging op mijn 31e mijn vader vrij plots dood. Hij was al jaren ziek, maar nog in goede doen tot eind 2015. Daarna viel het spelen van mijn rol van de zakelijk geslaagde Birgit me steeds zwaarder en mijn hart zong harder en harder. Ik raakte weer volledig in de war en de onrustige gevoelens kwamen harder binnen dan ooit.  

Birgit op wereldreis

 

 

 

FREEDOM


Twee jaar later sprong ik op het vliegtuig naar Australië voor die reis die ik al jaren wilde maken. Ik had een sabbatical aangevraagd en gekregen, ergens voelde ik wel dat ik misschien niet terug zou gaan… Ik ging dan ook maar meteen voor dat felbegeerde diploma als duikinstructeur dat ik al 7 jaar had uitgesteld. Toen ik terug kwam op kantoor en met veel bombarie werd aangekondigd als de nieuwe manager van een team dat gebouwd moest worden, zat ik na een maand wederom te janken op de wc. Ik wilde niet meer!

 

Ik heb diezelfde week mijn baan opgezegd zonder alternatief en ben op goed geluk naar Griekenland vertrokken. Ik had een kennis met een duikschool op Rhodos en wonderbaarlijk genoeg bleek dat er bij aankomst precies een vacature vrij was. Vanaf toen ben ik gaan doen wat ik echt wilde. Ik ben daar 2 jaar gebleven, heb enorm veel bijgeleerd, leren coachen en daarna begon ik mijn eigen bedrijf. Yes, freedom!

 

EN NU?

Ik ben vrij om te doen wat ik wil elke dag, hoe gaaf is dat!? Ik speel geen rol meer maar ben echt mezelf en dat is zo’n opluchting. Natuurlijk zijn er uitdagingen en moeilijke momenten, maar ik hoef mezelf niet meer in een leven en een rol te stoppen die mij niet past. Ik leef vanuit mijn hart en doe de dingen op mijn manier. Mijn werk past bij mij. Ik ga veel vaker op reis of werk vanuit het buitenland. Wat een bevrijding! Nu weet ik zeker dat als ik later oud ben ik terug kijk op mijn leven als geslaagd, succesvol en vooral dat ik kan zeggen dat ik mijn hart heb gevolgd.

 

WIL JIJ NOU EINDELIJK OOK JOUW HART VOLGEN NET ALS IK? MAAR LUKT DIT MAAR NIET? BLIJF JE MAAR UITSTELLEN, TWIJFELEN EN JEZELF IN EEN LEVEN PROPPEN DAT NIET BIJ JE PAST? IN DE GRATIS SESSIE GEEF IK JE DIRECT 3 TIPS WAARMEE JE VERDER KOMT!

Ja ik wil zo'n gratis sessie!

 


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published